IT kommer til at nå nye højder i år


Overskriften er nok ikke så overraskende, fordi det er sket i mange år i træk efterhånden. Med kryptovalutaer som Ethereum, der bliver ved med at byde på mere og mere, så er det endnu mindre overraskende, end det måske har været før.

Dette er en kryptovaluta

Som læser på denne blog om IT, må du vel have en eller anden form for viden om kryptovalutaer og blockchain. Har du dog ikke det, så frygt ej. Dette afsnit kommer nemlig til at introducere dig til teknologien, og hvad den kan bruges til. Det er meget spændende, og derfor har mange også investeret i teknologien ved at købe coins eller ved at investere i virksomheder.

Hvis man tænker på databaser, så er de oftest centraliserede, og de bliver kontrolleret af én aktør. Ændrer man på noget i databasen, så kan man ikke se, hvad der er blevet ændret, og hvem der har ændret det. Blockchain fungerer på en helt anden måde. Det er en decentraliseret database, hvor ændringer kan ses, og man kan ikke ændre på ting i denne database uden enighed blandt aktørerne. Alle aktører har også en kopi af databasen, hvilket gør denne decentraliseret.

Fokus: Ethereum

En af de mest kendte valutaer inden for krypto er Ethereum. Denne er blevet meget populær, fordi den kan bruges til mange andre ting end blot at sende penge til hinanden. Derudover er kursen på Ethereum gået op, og derfor snakker flere mennesker om den. Det er dog blevet nemmere end nogensinde før at købe Ethereum uden at blive snydt. Dette kræver selvfølgelig, at man ved, hvor man skal købe Ethereum. Du kan finde en god oversigt over børser og platforme på denne her side. Hjemmesiden er på dansk, og den opdateres løbende.

 

Hvad synes du om kryptovalutaer? Er det noget, du selv har investeret i – eller hvordan? Vi synes i hvert fald at det er meget spændende.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *