Hvorfor du bør overveje at bruge en VPN


VPN står for ”Virtual Private Network” og giver dig muligheden for at etablere en beskyttet netværksforbindelse både når du bruger private og offentlige netværk. Det et VPN gør er at kryptere din internettrafik og dermed ”gemme” din online identitet. Dette gør det langt sværere for tredjepartier at spore dine aktiviteter online og at stjæle data. Krypteringen af din data med et VPN foregår i real time – altså det samme sekund som du foretager noget på nettet bliver det krypteret.

 

Hvordan virker et VPN?

 

Et VPN gemmer din IP-adresse ved at lade netværket fører din IP-adresse gennem specielle fjerne servers, som styres af en VPN-host. Dette betyder at hvis du surfer rundt online på nettet med et VPN, så bliver VPN serveren din kilde af data. Det betyder derudover også, at din internetudbyder og andre tredjepartier ikke kan se hvilke hjemmesider du besøger eller hvilke data du sender og modtager online. Et VPN virker på en måde som et filter der gør at alt din data kommer til at ligne et værre rod. Selv hvis nogen hackede dig og fik fingrene i dit data vil det være helt ubrugbart.

 

Fordele ved at bruge et VPN:

 

Sikker kryptering: Med hjælp fra et VPN bliver dit data krypteret enormt effektivt og sikkert. Hvis nogle skulle hacke dig og få fingrene i alt den data du kører gennem VPN’et vil det tage dem millioner af år for at finde ud af hvad alt denne data egentligt betyder. VPN’s kan f.eks. også med stor fordel bruges på offentlige netværk, som jo ellers normalt er meget usikre og nemme at hacke.

Skjul din geografiske placering: VPN-servers gemmer din placering, hvilket betyder tredjeparter eller hackere ikke har nogen anelse om hvordan du befinder dig. Med de fleste gode VPN-services kan du selv vælge hvilket land det skal ligne at du er placeret i, og fordi serveren står i det land som du vælger, kan tredjeparter og hackere ikke determinere din aktuelle placering. Nogle VPN’s gemmer dog din aktivitet, men sender den ikke videre til tredjeparter. Det betyder at din aktivitet stadig vil være helt skjult, medmindre VPN-udbyderen beslutter sig for at sende det videre til f.eks. din internetudbyder, og det gør de næsten aldrig.

Adgang til geografisk begrænset indhold: Noget indhold er begrænset til at man kun kan se det når man befinder sig bestemte steder i verdenen. Du har måske prøvet det med DR, hvor du på en ferie ikke har kunne oprette forbindelse til DR-hjemmesiden. Mange streamingtjenester har også geografiske begrænsninger på deres services. Her har Netflix f.eks. ofte et andet udvalg i USA end de har i Danmark. Med en VPN-service kan du dog bare trykke, at det skal ligne at du befinder dig i USA, og så har du adgang til alle film og serier fra det amerikanske Netflix.

Sikker dataoverførsel: Når du er på internettet, sendes der enormt meget data mellem din computer og den server du bruger. Med en kvalitets VPN-service kan du være sikker på, at din data overføres så sikkert som overhovedet muligt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *