Hvad kan man gøre med ondt i maven hos babyer


Mavesmerter hos spædbørn kan skyldes en række forskellige ting som f.eks. luft i maven, forstoppelse eller fødevareallergi. For at hjælpe med at lindre ubehag i forbindelse med mavepine er der flere skridt, som forældre og plejere kan tage for at afhjælpe. 

  1. Prøv at give babyen væske for at lindre smerten. Det kan i nogle tilfælde hjælpe. Her er det dog vigtigt at tage højde for barnets alder. 
  2. Massér barnets mave med blide, cirkulære bevægelser for at frigøre eventuelle gasser eller tilskynde til afføring i tilfælde af forstoppelse.
  3. Giv din baby mindre portioner oftere i stedet for større måltider; tykkere væsker kan også være lettere for babyer at fordøje, hvilket kan mindske ubehag i maven. Det kan også være en fordel at tilføje d dråber med mælkesyrebakterier i kosten. 
  4. Fødevareallergier kan også forårsage mavesmerter, så hvis du har mistanke om, at dit barn har en allergi, skal du tale med din læge om mulige behandlingsmuligheder, f.eks. ved at fjerne visse fødevarer fra kosten eller prøve allergivenlig modermælkserstatning.
  5. Hvis ingen af disse foranstaltninger synes at virke, skal du kontakte din læge, som måske anbefaler yderligere undersøgelser for at fastslå årsagen til dit barns mavesmerter eller håndkøbsmedicin.

Husk at det altid er vigtigt at rådføre sig med en læge, før du indtager medicin, da nogle kan have alvorlige bivirkninger for spædbørn. Med den rette diagnose og behandling bør din baby begynde at få det bedre på ingen tid!

Endelig skal du sørge for at holde øje med din babys kost og holde øje med eventuelle fødevareoverfølsomheder eller allergier, der kan være årsag til mavesmerterne. Ved at holde styr på, hvad din baby spiser, og hvordan han reagerer bagefter, kan du identificere fødevarer, der potentielt er problematiske, og reducere hans ubehag i fremtiden. Hvis alt andet fejler, så ring til din læge og få klarlagt, hvorfor din lille har så svært ved at få problemer med deres maveproblemer.

Vi håber, at denne vejledning har været nyttig med hensyn til at give nogle idéer til, hvordan man håndterer mavesmerter hos babyer. Maveproblemer kan være en reel udfordring for forældre, men hvis du følger disse trin, burde det være nemmere at håndtere det og forhåbentlig give lindring for din lille. Tak fordi du læste med!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *