Kat eller hund, hvilken skal du anskaffe dig?


Om du skal have dig en kat eller en hund, det er faktisk et af de store beslutninger. Især når det kommer til kæledyr. Det er nemlig to af de nemmeste og bedste kæledyrsarter, så hvis du ønsker dig et kæledyr, hvad er du så til? En kat? Eller en hund? Svaret ligger nok mere i, hvilken type person du er. Hvad for en art passer til dig og din hverdag? Hvilke vaner har du, hvor meget er du hjemme og hvad har du brug for et kæledyr til? Det er disse spørgsmål, som du burde stille dig selv.

Hvorfor en kat?

Grunden til at du skulle få dig en kat er simpel. Katte er faktisk nemmere dyr. Ikke at der ikke ligger ansvar i en kat, det gør der, meget. Katten skal stadig passes, den skal stadig fodres og man skal stadig vise den kærlighed. Men katte er nemmere end så mange andre dyr, fordi katte kan passe sig selv. Det er jo meget almindeligt at man ikke styre hvor katten er hele tiden. Nogle katte kan være ude en hel nat for eksempel. Plus at katte er virkelig bløde dyr, så ønsker du dig en levende bamse, så skal du faktisk overveje racen bengal.

Hvorfor en hund?

Hunde skal du vælge, hvis du ønsker et dyr, som giver dig uendelige mængder af kærlighed. En hund er et væsen, som vil elske dig over alt på jorden. Og den vil gøre det meget synligt. Det betyder så også at en hund kræver meget mere end en kat eller andre kæledyr. En hund skal nemlig have kærlighed tilbage igen, ellers kan det påvirke det mentalt. Det kan for eksempel gå ud over dine møbler. Hunde bider i ting, hvis den føler sig overset.

Og hunde skal opdrages. De skal opdrages fra en ung alder af. Faktisk er unge hunde, altså hvalpe den sværeste periode i deres liv. Der kræver de megen opmærksomhed. En hvalp I huset betyder at man hele tiden skal holde øje med den, og man skal hele tiden give den opmærksomhed. Og man skal samtidig forsøge at opdrage på den. Ellers kan den blive meget uartig. Altså er det de store forskelle på de to arter. Man kan nemlig også få bløde hunderacer, men hunde bliver aldrig lige så bløde som katte, fordi katte bare har blødere pels og hud.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *