Varmepumper – Det nye sort.


Varmepumper – Det nye sort.

Varmepumper er blevet meget populære, både i helt nye huse og i ældre boliger. Der er dog stor forskel på de forskellige varmepumper og der er fordele og ulemper, som du skal kende inden du bestiller din første varmepumpe.

Luft til luft varmepumpe eller Luft til vand varmepumpe.

Det er det første valg du skal tage. Den helt store forskel er at luft til vand koster noget mere end en luft til luft varmepumpe.

Luft til vand varmepumper bruges i nye huse, da de er kendt for god kvalitet og god holdbarhed, desuden er de energibesparende set i forhold til oliefyr, gasfyr, fjernvarme eller el-varme.

Du kan bruge en luft til vand varmepumpe som den eneste energikilde, men den kan også kombineres med en eksisterende varmekilde. En luft til vand varmepumpe kan både producere varmt brugsvand, samt levere varme til radiatorerne og gulvvarme.

Luft til luft varmepumper er billigere og nem at installere i ældre huse og kan bruges som ekstra varmekilde til huset.

De tager ikke langt tid at installere, mellem 2-6 timer og kan bruges med det samme. Du får en stor besparelse med varmepumper, helt op til 50%. Det gør at du hurtigt har tjent prisen på varmepumper hjem og kan på få år begynde at spare penge på dit varmeforbrug.

Varmepumper med fordele og ulemper.

En af ulemperne ved en luft til luft varmepumpe er at du larmer. Ikke meget, men du kan høre den. Til gengæld har den mange fordele. F.eks. kan du få Wifi modul, så du kan tænde og slukke din varmepumpe, mens du ikke er hjemme. Du kan også hæve og sænke temperaturen via din smartphone.

En anden stor fordel er jo prisen på varme, men du kan også bruge din varmepumpe om sommeren, da den også kan køle ned, så den kan bruges som aircondition. Det er en rigtig god ting, da det ellers er dyrt at få aircondition.

En luft til luft varmepumpe er 2 dele, en ude del og en inde del.

Ude delen kan stå på jorden, hænge på vægen eller stå på taget, der er mange muligheder. Inde delen skal hænge så den fordeler varmen bedste i forhold til rummet/huset.

Luft til luft-pumpen til sommerhuset.

Det er blevet populært at installere en varmepumpe i sommerhuset. Det giver mange fordele, som alm. varme installation ikke giver.

  1. Du sparer penge.
  2. Du kan få en alarm, hvis temperaturen falder under et antal grader, som du selv har bestemt.
  3. Eller holde en temperatur som den ikke må komme under.
  4. Du får en god cirkulation af både luften og varmen i huset.
    Dette gør at man kan undgå kælderlugt og fugt i sommerhuset, når huset ikke bruges.
  5. Varmepumpen har desuden et støvfilter, hvormed man får en renere luft og et bedre indeklima.
  6. Du kan hæve temperaturen i sommerhuset inden du køre hjemmefra, så er huset varmt, når du kommer frem.

En masse gode fordele, som har gjort luft til luft varmepumpen populær i sommerhuset.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *