Hvad er VOEC og hvorfor er det vigtigt for dig? 


VOEC ordningen er en ny måde, hvorpå udenlandske webbutikker kan opkræve og indberette moms. Alle danske webbutikker skal registrere sig, hvis de har en omsætning på over 50.000 NOK til Norge. Dermed er momsreglerne de samme for udenlandske webbutikker, som hvis en nordmand købte varer gennem en norsk webbutik. I dette tilfælde skal der også betales norsk moms, uanset beløbet. Når et VOEC registreres, får virksomheden et VOEC nummer, som skal angives på ydersiden af pakken. Pakken registreres ved grænsen, og leveringen er DDP (til kundens dør). Dette gør det lettere for norske kunder at købe fra udenlandske webbutikker, og det gør også spillereglerne ens for alle involverede virksomheder. Hvis du ejer en virksomhed eller på nogen vis har tænkt dig at lave forretning i Norge, så er det vigtigt at du får styr på VOEC og hvad det har betydning for din virksomhed. Du bør lære meget mere om VOEC og sørge for at din virksomhed er den bedste den kan være. 

 

De nye VOEC regler kan have stor betydning for din virksomhed

 

Med de nye momsregler for eksportvarer til Norge vil norske forbrugere ikke længere kunne importere varer af lav værdi fra udlandet momsfrit fra den 1. april 2020. Det betyder, at hvis du sælger til Norge eller planlægger at eksportere til Norge, skal du registrere dig hos de norske skattemyndigheder og sikre, at du opkræver moms på dit salg til Norge. For at afregne moms med de norske skattemyndigheder skal du enten registrere dig direkte i det norske momsregister eller gennem den forenklede ordning for varer af lav værdi, VOEC ordningen (moms på e-handel). VOEC ordningen giver dig mulighed for at indsende en månedlig angivelse og afregne din momsskyld med de norske skattemyndigheder, hvilket kan forenkle dit regnskab og reducere din administrative byrde. Hvis du vælger at registrere dig direkte i det norske momsregister, skal du indsende en kvartalsvis indberetning og afregne din momspligt med de norske skattemyndigheder. Du kan dog være berettiget til visse forenklinger, f.eks. brug af elektronisk fakturering. Uanset om du registrerer dig direkte i det norske momsregister eller via VOEC ordningen, skal du overholde de nye regler for eksport af varer til Norge fra den 1. april 2020. 

 

Sådan griber du VOEC an 

 

VOEC grænsen på 3.000 NOK gælder pr. vare – ikke pr. faktura eller forsendelse. Det er varernes værdi på salgstidspunktet, der er afgørende. Ekstra omkostninger og afgifter – f.eks. forsendelses- og forsikringsomkostninger – skal ikke medregnes i beregningen af salg under grænsen på 3 000 NOK, men skal medregnes i beregningen af moms. Den normale norske momssats for varer er 25 procent. For VOEC køb er den gældende momssats mere favorabel. Bemærk, at VOEC dokumentationen skal udfyldes korrekt og fuldstændigt for både indenlandske og udenlandske køb, for at momssatsen gør sig gældende. Sørg for at din virksomhed ikke løber ind i problemer efter det nye reglement har gjort sig gældende og få styr på VOEC i dag. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *