Printerpatroner til din printer


Printerpatroner til din printer

Kender du det når du har sat gang i printeren og er ved at printe et vigtigt dokument ud? Og så at der er fejl i printningen?

Enten er det noget som kan nemt fikses som et papir der ikke er sat rigtigt i eller strømmen der er gået. Eller også er det noget mere indviklet såsom softwaren hos din computer. I værste tilfælde er det at din printer er løbet tør for blæk.

Det betyder at de printerpatroner i den printer er tømt for blæk og derfor skal udskiftes. Normalt når du køber printer, så følger der ofte printpatroner med. Disse kaldes originale printpatroner og de er normen for mange printselskaber.

Generelt om printerpatroner, printertyper og farvetoner

Der findes faktisk patroner som du kan køber, der er meget bedre for din printer og din økonomi; de kompatible printpatroner. Selvom disser patroner er billige, er de ikke i dårlig kvalitet. 

I printerpatroner, er der en blanding af vand, glykol og farvestoffer for at tilføje farver. Disse ingredienser udgør patronens blæk. Farvestoffet i blækket fremstilles enten gennem naturlige eller kemiske materiale og er det vigtigste element.

Der findes to typer af printerpatron; en original printerpatron og en kompatibel blækpatron. De fremstilles på samme måde men der er alligevel nogle forskelle mellem dem. De kompatible printpatroner anses for at være det bedre valg fordi de indeholder mere blæk end de originale og leverer samme printekvalitet.

For at få det meste ud af dine printepatroner, anbefales det at du køber kompatible patroner da du får mere for pengene. Samtidig er det også en god ide at købe printere hvor de tre farvetoner – magenta, gul og cyan er bygget ind i printeren. Med andre ord; separate farvetoner.

Disse farver er nemlig samlet i blækket. En printer som ikke har separeret farvetonerne kan ikke fungere med patronen hvis en farver løber tør.

Derfor skal du købe kompatible printerpatroner

Kompatible printerblæk er fremstillet uafhængigt af printerproducenterne. Det kan ses på deres pakning som ofte ikke matcher med pakningen fra de større printeselskaber. Disse patroner er ofte også billigere end originale printpatroner men som sagt tidligere, er de i samme høje kvalitet. Deres forsyningskæde er også mindre så af den grund kan de sælges billigere.

Problemstillinger ved kompatible printpatroner

På trods af at kompatible printerpatroner er et godt valgt for din printer, er der problemstillinger som du skal tage højde for når du køber. Nogle gange kan din printer melde fejl når du installerer kompatible printerpatroner.

Det er dog et nemt problem at løse. Et mere serøst problem er udtørring af blæk, som kan ske hvis du printer sjældent. Kompatible printpatroner kan nemlig godt tørre ud hurtigere end originale printerpatroner hvis du ikke bruger din printer ofte. Derudover skal du være bevidst om hvilken model af printer du køber, da en nyere model ofte ikke har kompatible printerpatroner til rådighed på nuværende tidspunkt.

Til sidst skal du være betænksom ved professionelt billed materiale; billeder kan nemlig famle over tid. Du kan risikere at dine billeder famler hurtigere end hvis de var printet med originalt blæk. Særligt skal du være nænsom overfor sollys.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *