Ringe, vedhæng, armbånd: Den essentielle guide til køb af smykker


Det er ikke let at købe det perfekte smykke. Der er så mange forskellige typer, former og priser, som man skal forholde sig til. I denne artikel vil vi gennemgå alt det, du skal vide om at købe smykker – fra budgetter og stilarter til materialeværdi og reparationsomkostninger.

 

Hvilke smykker kan du købe?

Smykker kan groft sagt opdeles i to kategorier: kropssmykker og tilbehør. Kropssmykker er smykker, som du bærer på kroppen, f.eks. øreringe, halskæder og ringe. Accessories er smykker, der bruges til at pynte tøj, f.eks. brocher, armbånd og hårpynt. Der findes også mange typer smykker, der falder ind under begge kategorier. F.eks. ankelkæder og tåringe bæres begge på foden og kan også bruges til at pynte outfits.

 

Diamanter

Smykkets diameter er et mål for dets bredde. Det er normalt guld eller sølv, men nogle gange anvendes ædelmetaller som platin eller 18 karat guld.

 

Sølv

Den mest almindelige smykketype er sølv, som består af sølvlegeringer. Disse legeringer består af mindst 92 % rent sølv. Sølv er det mest almindelige grundmetal til smykker, da det er allergivenligt og modstandsdygtigt over for anløbning. Det betragtes som et ædelmetal, det er ikke så blødt som guld og er ikke magnetisk, hvilket gør det mere holdbart end guld. Sølv er et naturmetal og skal ikke være stemplet eller mærket med et mønster. Sølv kan dog blive anløbet med tiden, så det er bedst at skifte dine smykker ofte. En ting at huske på er, at sølv er et blødere metal, så du kan få det repareret eller omloddet, hvis det bliver beskadiget. Guld er derimod et stærkt metal og bruges til smykker med høj pengeværdi.

 

Ringe og øreringe

Ringe bæres på fingeren og kan være fremstillet af mange forskellige materialer, f.eks. diamanter, sølv, guld eller platin. Øreringe bæres i øret og er som regel lavet af et billigere materiale, som f.eks. sølv eller guld.

 

Vedhæng og halskæder

En halskæde er et langt smykke, der bæres rundt om halsen. Ligesom ringe og øreringe kan de være fremstillet af mange forskellige metaller, herunder sølv, guld og platin. Halskæder bæres ofte sammen med toppe eller tunikaer for at tilføje en dekorativ accent. Vedhæng bæres på en nøglering og er generelt lavet af sølv eller guld.

 

Reparation af smykker

Smykker kan repareres ved at erstatte manglende sten eller tilføje en lås eller kæde, hvis det er nødvendigt. De kan også poleres for at fjerne små ridser og rustmærker.

 

Konklusion

Det kan være en udfordring at købe smykker, men med lidt forberedelse kan det være nemmere, end du tror. Husk, at det ikke er nødvendigt at bruge mere på en forlovelsesring. Ofte bruger den gennemsnitlige person hundredvis af kroner på smykker, men bruger dem kun med få måneders mellemrum. Husk at tage hensyn til dit budget og til, hvad du har smykket på, før du træffer en beslutning. Det er vigtigt at overveje smykkets værdi samt materialet. Når du er klar til at købe dit første smykke, skal du huske at læse denne artikel igen for at sikre dig, at du er helt forberedt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *