Sportsmassage vs. svensk massage: hvad er forskellen?


Når det drejer sig om massage, er der to hovedtyper, som folk har tendens til at vælge: sportsmassage og svensk massage. Men hvad er egentlig forskellen på de to? Og hvilken af dem skal du vælge, hvis du er på udkig efter en bestemt form for lindring?

Hvad er forskellen?

Der er en række forskelle på de to typer af massage, når det kommer til:

  • Teknik
  • Pres
  • Anvendelsesformål

Herunder gennemgår vi de enkelte forskelle.

Teknik

Den største forskel mellem de teknikker, der anvendes i sportsmassage og svensk massage, er det tryk, der påføres. Ved sportsmassage anvendes generelt et hårdere tryk, da den er designet til at ramme dybt muskelvæv. Svensk massage anvender derimod et lettere tryk og er mere fokuseret på afslapning.

Tryk

Når det gælder tryk, er sportsmassage generelt meget hårdere end svensk massage. Det skyldes, at hovedformålet med sportsmassage er at den målrettes mod dybt muskelvæv og løsner spændinger. Svensk massage er mere fokuseret på afslapning og bruger ikke så meget tryk.

Formål

Selv om både sportsmassage og svensk massage kan bruges til generel afslapning og velvære, har de forskellige formål. Sportsmassage er designet til at lindre spændinger og smerter i specifikke områder, f.eks. nakke, skuldre, ryg eller ben. Svensk massage er mere generel og har til formål at give generel afslapning og lindring af stress og andre eventuelle psykiske lidelser.

Hvilken af dem skal du vælge?

Hvis du er på udkig efter målrettet lindring af spændinger eller smerter i et bestemt område, er sportsmassage den bedste løsning. Hvis du derimod er på jagt efter afslapning og aflastning af stress, er svensk massage det rette valg.

Uanset hvilken type massage du vælger, skal du sørge for at finde en uddannet massør, som samtidig kan opfylde dine specifikke behov. Du kan starte din jagt på at finde en massør inde på massage-valg.dk, som giver dig et overblik over samtlige massører i Danmark.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *