Fra statsobligationer til bitcoin


Der er så mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til investeringer for danskerne. Vores digitaliserede samfund har gjort det muligt at åbne konti alle mulige steder, hvor vi kan investere vores penge. Man ønsker selvfølgelig altid at placere sine penge, hvor det er bedst.

Problemet med ordet bedst er bare, at det er meget individuelt. Det kommer også an på, hvad man kigger på, og hvor ens fokus er. Det kan også ændre sig fra den ene dag til den anden – verden bliver jo ved med at ændre sig. Mange folk snakker om alt muligt, men det er vigtigt, at man danner sin egen holdning om investeringer. De kommer trods alt ikke uden en eller anden form for risiko.

Skal man placere sine penge et sikkert sted, så snakker mange om statsobligationer. Ønsker man potentielt at miste mange penge, men have et stort upside, så kunne kryptovalutaer som bitcoin [1] være interessante. Se, det hele kommer an på, hvad du vil. Du, ingen andre. Man kan ikke sætte et tal på risiko som sådan, men man kan følge, hvad eksperterne siger. De plejer at sige, at statsobligationer er det sikre valg [2]. Mange ønsker dog alligevel ikke sikre investeringer, når de finder ud af, hvad afkastet er.

Vi kommer derfor til at introducere dig for begrebet risikospredning. Dette begreb går ud på, at du spreder din risiko ud på forskellige typer af aktiver. Du får dermed teoretisk set et højere afkast, og du minimerer din risiko. Man kan også sprede sin risiko inden for den bestemte kategori. Det er måske ikke så smart at placere alle ens penge i Tesla og bitcoin, selv om man jo spreder sine penge ud på hhv. aktier og kryptovalutaer. Nej, der skal mere til. Mange allokerer en del af deres portefølje til obligationer, lidt mindre til aktier, en del mindre til kryptovalutaer og så lidt forskellige investeringer som ejendomme, crowdfunding og meget andet.

Kilder
[1] https://buybitcoin.dk/

[2] https://tradingeconomics.com/country-list/rating


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *