Hvad er rav, og hvor kan du finde det?


Rav er en fossiliseret træharpiks, der har eksisteret i millioner af år. Det kan findes over hele verden og mange forskellige steder. Rav består mest af bernsteinsyre, som gør det hårdt og skørt. Farven, rav kan variere fra hvid til gul til orange til rød-orange, afhængigt af hvor det blev dannet, og hvilke organiske materialer der blev fanget indeni, da det hærdede.

Rav er ikke meget værd i dag desværre. Men derfor kan det godt være specielt alligevel, og hvis man finder ægte rav selv, så har man gjort sig et fund, som mange andre ikke har haft held med. Måske du ofte har hørt, at du bør lede efter rav, hvis du nærmer dig den jydske vestkyst? Så er det fordi at der er fundet meget rav lige dér i Danmark, som bliver skyllet op på land.

Vil du gerne finde rav?

Så skal du først og fremmest finde et sted, hvor der er stor sandsynlighed for at finde rav. Udover at man kan finde rav på havet bund og i sandet, så kan man faktisk også finde rav i skoven. Når du har fundet et sted, du gerne vil lede, så kan du enten anskaffe sig en ravkese eller en ravlygte.

Ravkese:

En ravkese er et redskab, som er designet til at bruges i vand og i kanten af vandet. En ravkese er en mere detaljeret form for si, hvor man kan trække den langs vandkanten og herefter sortere hvad sien har indfanget.

Ravlygte

Ravlygten kan man bruge både i vandkanten og i skoven, eller hvor man nu gerne vil lede. Den får sin bedste effekt, når det er daggry eller mørkt. Ravlygten lyser med UV-lys, som får ravets materiale til at give et genskær, og på den måde vil den lyse op. Du kan læse mere om forskellige ravlygter, og hvilket slags lys der er bedst på denne side: https://www.ravfund.dk/ultraboost.aspx.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.