Vi må stå sammen nu!


Hvis du er et familiemedlem til en alkoholiker, er det bedste at gøre at få hjælp til vedkommende. Det første skridt i denne proces er at konfrontere din slægtning med hans eller hendes afhængighed og være åben og ærlig over for ham eller hende. Hvis de har drukket alkohol i et stykke tid, kan det tage noget tid, før de kommer til at indrømme, at de har brug for hjælp. I mellemtiden er der mange ting, som du kan gøre for at støtte dem gennem denne svære tid.

1) Find ud af, hvad der er med til at motivere den afhængige – hvad nyder han eller hun at lave? Det kan være en god måde at få ham/hende på andre tanker.

2) Vær støttende, men gør det ikke muligt for ham eller hende ved at dække over deres misbrug. Undgå at hakke ned på vedkommende, og fortæl ham/hende, at det skal slutte nu, det gør dem bare mere stædige, og du risikerer, at du bliver fravalgt fremover.

3) Opmuntre til behandlingsprogrammer som f.eks. møder med Anonyme Alkoholikere. Lad vær, at sig et han/hun SKAL afsted, men nævn det, så vedkommende ved, at der er en mulighed, såsom De Anonyme Alkoholikere.

Det bør du vide..

Alkoholisme er en sygdom, som bør tages alvorligt. Hvis du er familie til en alkoholiker og dermed en pårørende til alkoholiker, så er det bedst at få dem til at få hjælp så hurtigt som muligt for deres og din egen skyld – måske vil de endda takke dig i det lange løb! Men igen, du kan ikke tvinge vedkommende, men du kan opfordre og fortælle ham eller hende, hvad du føler for vedkommende. Du kan også kontakte et behandlingssted, som kan hjælpe dig med nogle tips og fremgangsmåder.

Det er usundt at drikke

Alkohol er usundt, og det er skadeligt. Alkoholikere, der fortsætter med at drikke på trods af, at de ved, hvilken skade de gør, kan leve et normalt liv med hjælp fra andre. Det er ikke sikkert, at vedkommende selv vil definere sig som en alkoholiker, hvilket kan tage flere måneder, måske år, før de egentlig opdager, hvad det er de er igang i. En person skal være villig og klar til at kæmpe før han/hun er parat til at indse sit misbrug og starter i behandling. Desværre er det ikke en periode man bare kan lægge bag sig. Når først at man har været alkoholiker, så vil der altid være noget inde i én, som vil finde det tiltrækkende at drikke, så det kan være en evig kamp, selvom man er ædru.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.