Sådan styrker du dit forhold

Nogle gange føles det som om floden i jeres forhold ikke længere flyder så glat, ilden mindskes, og useriøse følelser af lyst slides ud. Dit forhold trænger sammen, men lidenskaben er låst i fortiden. På disse øjeblikke er det vigtigere end nogensinde at fange jeres mod og bånd til hinanden igen. Find forbindelse, gnidning og hengivenhed, skab gnister, og tænd ilden igen. Bryd dæmningen og lad floden strømme igen. Find ud af, hvordan du gør det i denne artikel.

Faren ved rutine

Efter en eksplosion af kærlighed og lyst i starten af dit forhold overtager rutinen langsomt det daglige liv sammen. Før eller senere bliver denne rutine den vigtigste del af dit forhold. Vi mennesker skaber rutiner i vores liv for at øge effektiviteten og forhindre argumenter. Det gør livet lettere og mere behageligt. I ved, hvad man kan forvente af hinanden, og hvad man skal gøre og ikke gøre. Selvom dette faktisk lyder godt for dig, har du sandsynligvis også mistanke om, at der er en fangst.

Rutine giver lethed og komfort. Det giver lidt plads til friktion, diskussioner, udforskning og skubning af grænser. Livet bliver lineært, selvom kærlighed er alt andet end det. Faren ved rutine er, at du kan begynde at tage din partner for givet. Dage, uger, måneder og år glider væk, indtil det er for sent at gøre noget ved det, og kedsomheden tager over. I de sidste par år er antallet af ægtepar over halvtreds, der har ansøgt om skilsmisse, kun steget. Det er en skam at lade dit forhold løbe tørt, så tag handling til tiden for at forhindre farerne ved rutine.

Slip af med problemet, ikke din partner

Start med nogle gode samtaler. Tag dig god tid til dette, vær tro mod dig selv og opret forbindelse til hinanden. Vil du diskutere problemerne i dit forhold? Prøv altid at bruge ‘vi’ i stedet for ‘jeg’ og start med at indrømme dine egne mangler, før du udtrykker kritik over for din partner. På denne måde vil du ikke bevidst bebrejde din partner for alt. Lyt nøje til din partner uden at afbryde og tilbyd ikke løsninger med det samme. Lad samtalen hvile først. Det vil ikke forårsage konflikter eller misforståelser.

Gør kærligheden sjov igen

Glem ikke, at dit hjemlige liv og kedelige forhold giver stabilitet. Bare sørg for at det ikke skubber lidenskab og kærligheden væk. Løsningen? Lav planer, gå ud sammen, snak mere med hinanden, give hinanden komplimenter, snak om delte minder og gå i seng på samme tid.

Træd ud af rutinen

Din rutine er så indgroet i dit daglige liv, at det er svært at ændre. Det første skridt er at blive opmærksom på det og observere dig selv og din partner. Vær opmærksom på hinanden, når du vågner om morgenen. Sov din partner godt? Se hvad din partner vælger at bære af tøj. Kan du lide det? Vis det! Disse små øjeblikke med rutinemæssig interaktion danner grundlaget for et lykkeligt forhold.

Opret sjove minder

Gode minder er noget at holde fast i vanskelige tider. Tid til at gå ud sammen! Du kan gå en tur, tag væk i weekenden, spille sport, tage danselektioner, lave en workshop, tage på ferie, besøge venner eller gå på en pub om aftenen. I løbet af disse udflugter kan i se hinanden i et nyt lys takket være den friere og mere legende indstilling. Der er en god chance for, at i har det sjovt sammen, griner sammen og føler disse sommerfugle igen.

Nye samtaleemner

Dette lyder måske lidt grundlæggende, men mange par taler ikke meget sammen fra dag til dag. Prøv ikke at tale om arbejde eller familierelaterede forretninger. Vælg andre emner, såsom aktuelle forhold, noget, du har oplevet den dag, eller noget, du har tænkt på i et stykke tid. Har du svært ved at finde nye emner at tale om? Når du finder et sjovt emne at tale om, skal du bemærke effekten af denne nye samtale imellem dig og din partner.

Find kærlighed

Hengivenhed og seksuel tiltrækning er det, der gør forholdet til din partner anderledes end det forhold, du har med din søster, bror eller ven. Sørg for at du ikke mister den kærlighed. En almindelig grund til, at folk bliver skilt, er, Vi levede ikke længere som par, men som bror og søster. Hvis du vil forhindre dette, skal du fokusere på kærlighed. Knus hinanden oftere, se din partner i øjnene, føl, masser og eksperimenter med sex. Sexlegetøj til par kan hjælpe med det.

Bryd forholdet

Kan I ikke give hinanden nok kærlighed? Føles det hele for tvunget? Så er det tilrådeligt at tage en pause fra dit forhold. Dette betyder ikke noget dårligt, så længe du tror på hinandens kærlighed. Faktisk hjælper det dig ofte med at indse, at du stadig elsker din partner. Selv bare, at gå et skridt tilbage kan give en følelsesmæssig fred. Du får tid til at trække vejret, men du kan gå hjem bagefter. Du ved kun, hvad du mangler, når den er væk.

Kan du ikke komme ud af situationen?

At give dit forhold et boost lyder så simpelt, men i virkeligheden er det ofte ret svært. Det er ikke utænkeligt, at du har haft forholdsproblemer i et stykke tid nu, men at du ikke gør meget ved det længere. Fordi intet fungerer. For at ændre det kan du kontakte vores sexolog Julia Bilan via kontaktformularen. Måske besvarer hun dit spørgsmål i en af hendes artikler.

Sådan styrker du dit forhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen