Tips til at forebygge mobning i skolen


Ingen forældre ønsker at høre, at deres barn bliver mobbet i skolen. Desværre er mobning en realitet for mange børn. Ifølge det nationale center for forebyggelse af mobning rapporterer 1 ud af 4 børn, at de bliver mobbet 

Der er mange ting, som forældre kan gøre for at forhindre, at deres barn bliver mobbet eller selv bliver mobbet. Nedenfor er tre tips til at hjælpe med at forebygge mobning i skolen.

1. Få en tutor
En måde at hjælpe dit barn med at undgå mobning på er at sørge for, at det følger med i sine studier. Hvis dit barn har det svært i skolen, kan det være mere tilbøjeligt til at blive målrettet af mobbere. At få en tutor kan hjælpe dit barn med at få succes i skolen og føle sig selvsikker, hvilket gør det mindre mål for mobbere. At hyre en tutor, som har været igennem det samme eller lignende, kan være med til at hjælpe dit barn på vej, så det fokuserer mere på skolen. Tutoren kan give dit barn den relevante lektiehjælp, så det klarer sig godt i skolen

2. Deltag i aktiviteter efter skoletid 
En anden måde at hjælpe med at forebygge mobning på er at opfordre dit barn til at deltage i en klub eller et hold efter skoletid. Det vil give dem en følelse af at høre til og kan hjælpe dem med at få venner. Ved at have venner i skolen vil de være mindre tilbøjelige til at blive mål for mobbere 

3. Tal med dit barns lærer 
Hvis du har mistanke om, at dit barn bliver mobbet, skal du tale med dets lærer med det samme. Læreren kan måske hjælpe med at løse situationen eller i det mindste holde øje med dit barn og sikre sig, at det ikke bliver mobbet 

Det er et problem, som ingen børn bør opleve, men desværre er det noget, som mange børn har at gøre med hver dag. Som forælder kan du tage nogle skridt for at forhindre, at dit barn bliver mobbet eller selv bliver mobbet. Lige fra at få en tutor og deltage i aktiviteter efter skoletid til at tale med dit barns lærer kan du ved at følge disse tips være med til at skabe et sikkert miljø for dit barn i skolen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *