Hvem kan gå på HHX?


Alle har mulighed for at gå på HHX. Det kan være, du skal til en optagelsesprøve, hvis du ikke lever op til de gængse krav, men består du den, er det intet problem for dig at starte på HHX.

Der er rigtig mange gode videoer og guides omkring HHX, så du kan få dig et godt indblik i, om det er noget for dig at gå der eller ej. Det kan være smart at læse op på dette, inden du vælger din nye uddannelse.

Bør alle starte op HHX?

Nej, HHX er ikke for alle. Det er heller ikke sikkert, det er for dig. Men har du interesse i erhvervsøkonomi, business og iværksætteri, kan du få meget ud af at gå på HHX. Her kan du virkelig få lagt et godt fundament til en god uddannelse og karriere ikke mindst.

Er du ikke helt sikker på, hvad HHX konkret kan tilbyde dig, kan det være klogt at læse op på de fag, du skal have på skolen, hvordan undervisningen foregår og dine muligheder efter HHX, så du er helt sikker på, at du vælger rigtigt.

Forskellen på HHX, HTX og STX

Der er efterhånden mange X’er at holde styr på, når det gælder de danske gymnasiale uddannelser. Vælger du at gå på HHX, går du på handelsskolen, som giver dig en højere handelseksamen.

STX kender vi som det almene gymnasium, hvor du har almene fag som dansk, engelsk, matematik, en række sproglige og kreative fag samt valgfag. Religion, samfundsfag, kemi og biologi er også en del af pakken.

HTX er den tekniske skole, hvor der er mere fokus på teknologi og teknik. Hvis du er bange for en skruetrækker eller for computere, er det nok ikke stedet for dig.

Økonomi på HHX

Når du går på HHX, har du mulighed for at få SU, hvis du vel at mærke er over 18 år gammel. Er du under 18 år, har du ikke mulighed for at få SU. Bor du hjemme, vil du være kvalificeret til hjemmeboende SU, mens du som udeboende kan få udeboende SU, hvilket er væsentligt højere end den hjemmeboende sats.

Starter du som hjemmeboende på SU, men bliver du 18 undervejs i din uddannelse, kan du jo vælge at flytte hjemmefra, når du er gammel nok til at få SU, så du kan få udeboende SU. Mange unge vælger at flytte hjemmefra, når de er på SU.

Gode muligheder for studiejobs

Når du går på HHX, er der også rigtig gode muligheder for at finde fede studiejobs inden for den branche, du ønsker at arbejde i. Nogle steder kræver, at du er universitetsstuderende, men du kan også sagtens finde studiejobs som elev på HHX.

På den måde har du også mulighed for at spæde lidt til din SU, der hurtigt kan forsvinde til husleje og øvrige faste udgifter. Med et studiejob er der også plads til at have noget at leve for, mens du går på skole. Det kan være godt at have.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *