4 gode grunde til at starte til svømning


Der er mange forskellige fordele ved svømning. En af fordelene er blandt andet, at man får bedre kondition. Dette kan du få meget mere at vide om herunder, hvor du får en oversigt over 4 gode grunde til at starte til svømning. Få desuden mere information om svømning hos Nysport.

Styrker hjertet

En af de primære fordele ved svømning er, at det styrker hjertet. Ja, du læste rigtigt! Svømning styrker dit hjerte på en speciel måde, som ingen andre motionsformer kan. Når du svømmer, har du et stort fokus på din vejrtrækning, samtidig med, at du holder et roligt og stabilt tempo i vandet. Vandmodstanden er med til at du får en stabil og rolig hjerterytme. 

Bedre kondition

En anden god grund til at starte til svømning er, at man forbedrer sin kondition markant. Som tidligere nævnt er der i vand en speciel modstand, som der ikke er ovenvande. Derfor træner du din krop hårdt og intenst, uden du nødvendigvis lægger mærke til det. Fordi der ikke er samme vægtmodstand i vand, kan din krop udholde langt mere i vand, end den kan på land. Du vil derfor eksempelvis kunne svømme længere, end du kan løbe. Det er win-win! Vil du gerne forbedre din kondition, skal du altså starte til svømning – én bane ad gangen.

Stærkere muskler

Svømning er en meget speciel sport, fordi den blander både vægttræning og cardio. Førnævnte vandmodstand belaster dine muskler, samtidig med, at du bevæger dig og forbrænder en masse kalorier. Ønsker du stærkere muskler, mens du bevæger dig en masse, kan svømning være den helt rette sport for dig! Jo flere baner du svømmer, jo mere belaster du dine muskler. Det er belastningen, der gør, at dine muskler vokser og bliver stærkere. Svømning kan desuden være en fordel for dig, der ønsker at tabe dig i vægt, men også få stærkere og større muskler. 

Bedre smidighed

Sidste gode grund til, at du skal starte til svømning, er, at du bliver mere smidig. Når du kommer i kontakt med vand, bliver dine muskler og nerver automatisk mere afslappede. Du kender det garanteret fra sauna og spabade. Når dine muskler slapper af, får du lettere ved at strække dig. Vil du gerne forbedre din smidighed, behøver du ikke nødvendigvis svømme en masse baner. Det vigtigste er, at du strækker og bevæger din krop i vand. En god svømmetur kan også være en fordel, hvis du eksempelvis har styrkettrænet og derfor har ømme muskler. Vandet giver dine muskler en mulighed for at slappe af og strække sig helt ud. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *