Overvej influenzavaccine erhverv til din arbejdsplads


Influenza er en alvorlig sygdom, der kan have alvorlige konsekvenser, især for sårbare befolkningsgrupper. At få en influenzavaccine til erhverv er en af de bedste måder at beskytte dig selv og dine kære mod influenza på. For virksomheder kan det at tilbyde en influenzavaccine til erhverv til medarbejderne være en god måde at vise, at man bekymrer sig om deres sundhed og velbefindende. Det vil ikke kun hjælpe med at holde dine medarbejdere sunde, men det kan også reducere fravær og produktivitetstab på grund af influenza. Udgifterne til vaccinen kan virke som meget på forhånd, men det er det værd i det lange løb at investere i dine medarbejderes sundhed.

Pris influenzavaccine til erhverv kan gøres billigere jo flere medarbejdere, der skal vaccineres. For en stor virksomhed er der således gode penge at spare på influenzavaccination på arbejdspladsen. Er der over 100 ansatte, som skal have en influenzavaccine til erhverv koster en vaccine 169 kr. pr. styk. Her er alle udgifter indberegnet, så du ikke får en ubehagelig ekstra regning senere.

Influenzavaccine til særlige erhverv

Hvis du arbejder inden for et erhverv, hvor du har en øget risiko for influenzakomplikationer, er det vigtigt at blive vaccineret mod influenza. Nogle af disse erhverv omfatter sundhedspersonale, børnepasningsmedarbejdere, lærere og andre, der arbejder med små børn, personer, der arbejder i tæt kontakt med offentligheden, og personer, der arbejder med dyr. Her kan det være meget vigtigt at få en influenzavaccine erhverv. Vaccination kan være med til at beskytte dig mod at blive syg og gå fra arbejde, og hjælpe med at beskytte dem, som du er i kontakt med i det daglige.

Hvis der oven i købet er medarbejdere, som er i en særlig risikozone for at kunne udvikle længere sygdomsforløb i forbindelse med en influenza, så skal du som arbejdsgiver tænke dig om og se, om du ikke er en god ide med en influenzavaccine erhverv.

Med Covid-19’s hærgen over Danmark og resten af verden i de seneste år, så er der kommet ekstra fokus på gavnligheden af vacciner. Derfor er det et godt tidspunkt at tage snakken med dine ansatte, om det ikke er en god idé at få en influenzavaccine erhverv, så alle kan føle sig sikre og beskyttet.

Influenzavaccine erhverv er ikke 100 procent dækkende

Det er dog vigtigt stadig at holde fast i de samme gode vaner, som mange mennesker har fået i forbindelse med Covid-19. Det at vaske hænder og afspritte har vist sig som en effektiv dræber af bakterier, hvilket har gjort indeklimaet langt bedre mange steder. En influenzavaccine erhverv er et stort skridt i den rigtige retning for øget sundhed på din arbejdsplads, men i sidste ende er det op til medarbejderne selv, hvor sikkert man vil have det. Der er mange tiltag som f.eks. at holde fast i at hilse med knyttet hånd i stedet for med håndfladerne, som også har været et vigtigt punkt i at begrænse smitte i Danmark.

En influenzavaccine erhverv er en rigtig god vej mod at højne sundheden på dit arbejde.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *